Bitcoin’s “Difficulty Ribbons” is net voor het eerst sinds maart de Koopzone binnengegaan

De prijsactie van Bitcoin is de afgelopen 24 uur ongelofelijk positief geweest voor stieren, aangezien de crypto zich nu consolideert onder zijn cruciale weerstand, terwijl de kopers zich richten op een verdere opwaartse spiraal. Op korte termijn lijkt het erop dat de volgende BTC-trends bijna volledig afhankelijk zijn van zijn reactie op de verkoopdruk die bestaat tussen 11.000 en 11.200 dollar.

Dit prijsgebied heeft in het verleden gekatalyseerd tot meerdere sterke stortingen en zou kunnen leiden tot een diepere onttrekking als een andere afwijzing op dit niveau wordt gepost.

Dat gezegd hebbende, een fundamentele indicator is het knipperen van een ongelooflijk bullish sign voor Bitcoin Trader . De moeilijkheidsgraad van de cryptocurrency is net voor het eerst sinds maart de “koopzone” binnengegaan.

Dit geeft aan dat de recente periode van consolidatie misschien niet meer is dan een voorbode van een verlenging van de uptrend op de middellange termijn, zoals die in het tweede en derde kwartaal van 2020 te zien was.

Bitcoin’s Prijs consolideert onder de $11.000 na een scherpe Overnight Upswing

Op het moment van schrijven stijgt Bitcoin met 1% tegen de huidige prijs van $10.900. Dit is ongeveer de prijs waartegen het de afgelopen dagen en weken heeft gehandeld.

De laatste opleving kwam tot stand kort nadat BTC zijn wekelijkse kaarssluiting had gepost. De kracht van deze sluiting zorgde voor een boost voor de stieren, wat aantoont dat ze de komende dagen en weken nog meer opwaarts kan worden gepositioneerd.

Om Bitcoin op korte termijn hoger te duwen, moet het de relatief zware verkoopdruk tussen $11.000 en $11.200 overwinnen.

Dit is de regio waar de benchmark-crypto iets meer dan een week geleden werd geconfronteerd met een slopende afwijzing, wat leidde tot een daling tot maar liefst $10.200.

On-Chain Data Shows BTC is Gearing Up voor een Push Higher

Volgens de historisch nauwkeurige Difficulty Ribbons indicator, zou Bitcoin op het punt kunnen staan om verder opwaarts te kijken.

Het Analytics platform Glassnode sprak over de indicator en legde uit dat het een “standaardafwijking gebruikt om periodes van hoge lintcompressie te kwantificeren” om goede koopkansen te signaleren.

De laatste keer dat het de koopzone binnenkwam – net als eerder vandaag – was in maart, toen de Bitcoin een jaarlijks dieptepunt van $3.800 stelde, gevolgd door een reeks massale opwaartse bewegingen.

“Bitcoin Difficulty Ribbon Compression is aan het stijgen en brak voor het eerst sinds maart uit de groene koopzone. Historisch gezien worden deze periodes gekenmerkt door een positief momentum dat wijst op significante BTC-prijsstijgingen.

Hoe de markttrends in de komende weken beleggers inzicht moeten geven in de waarachtigheid van dit koopsignaal.