BLÆS TIL BITCOIN, SOM US DOLLAR VISER TEGN PÅ YDERLIGERE STYRKE I UGEN

Investorer, der forudsiger skarpe opsider på Bitcoin-markedet, kunne imødekomme en række afvigelser fra et bullish amerikansk dollarudsigter.

Fredag ​​faldt greenbacken højere – og Bitcoin-prisen gled lavere – efter nyheden om, at Donald Trump og hans kone Melania havde testet positivt for coronavirus. Rapporten dukkede op, da investorer allerede forberedte sig på udvidet usikkerhed omkring præsidentvalget den 3. november.

Hr. Trump havde gentagne gange angivet, at han måske kunne udfordre resultatet af afstemningen på grund af sin frygt for “vælgerbedrageri.” Det forhøjede forventningerne om for høj markedsvolatilitet i valgsæsonen. Som et resultat gik investorerne tilbage i sikkerheden for det, de antog er det sikreste tilflugtsakt: den amerikanske dollar.

Efter at have lettet et stykke tid efter tilbagetrækningen fra 94,74 (som vist i diagrammet ovenfor) fandt US-dollarindekset sine bullish signaler i Trumps coronavirus-rapport. Og nu ser indekset på lignende bullish katalysatorer for at fortsætte sin stigning højere.

SVAGER EURO

En del af dollarens nærmeste bullish bias fremkom af en svækkelse af euroen.

Stigende koronavirusinfektioner i Eurozonen rejste muligheden for strammere låsning. Det bidrog til investorernes tøven med at sælge den amerikanske dollar til euroen.

Derek Halpenny, leder af valutastrategien hos MUFG, sagde, at tendensen muligvis fortsætter indtil det amerikanske valg. Investorer vil sandsynligvis ikke sælge deres dollarbeholdninger for at tage risici på ustabile markeder.

Desuden skal greenback udvide sit rebound, da den amerikanske kongres ikke færdiggør den anden hjælpepakke for coronavirus til amerikanske husstande, virksomheder og arbejdsløse. Dette ville begrænse dollarens likviditet og igen øge dens appel blandt investorer på grund af knaphed.

Miles Ruttan, medstifter og Chief Economic Strategist Bytown Capital, sagde, at en for usikker periode forud for valget ville udgøre en risiko for længte risikovillige investorer. Derfor vil enhver dollargevinst betyde, at folk skynder sig kontant for at dække deres marginopkald.

De ville derefter skabe et selvforstærkende deflationsdilemma. Det er “en situation, hvor institutioner og handlende sælger, fordi de skal, ikke fordi de vil.”

BITCOIN MOD DEN AMERIKANSKE DOLLAR

De stærkere udsigter for den amerikanske dollar kan efterlade Bitcoin Code med en modsat markedsforstyrrelse. Det er på grund af den voksende inverse korrelation mellem de to primært efter den globale marts 2020-marts. Det amerikanske dollarindeks tilføjede 8,81 procent i perioden, mens Bitcoin kastede næsten 60 procent.

På samme tid voksede Bitcoins positive sammenhæng med det amerikanske aktie- og guldmarked højere. Jason Brady, præsident og administrerende direktør for Thornburg Investment Management, understregede, at han råder sine klienter til at holde kontanter for at beskytte sig mod endnu et martslignende salg.

”Hvad jeg har sagt, og det er meget informeret i marts, kan du gøre kontanter til noget, men du kan ikke gøre noget til kontanter,” sagde han til WSJ.

Så det ser ud til, at Bitcoin risikerer at kaste sig lavere inden valgsæsonen.