De Bitcoin-waarde stroomt bijna 180 miljoen dollar aan liquiditeit in het etherische milieu binnen.

Bitcoin opgesloten in de blokketen Ethereum groeit snel, omdat de projecten van DeFi meer liquiditeit vereisen.

In het kort

  • Bijna 180 miljoen dollar aan Bitcoin is nu opgesloten in de Ethereum-blokketen.
  • WBTC, sBTC en renBTC leiden de lading en bieden elk een iets andere kijk op de lockup-trend.
  • Minder dan $10 miljoen is momenteel vergrendeld in Bitcoin’s Lightning Network.
  • Bitcoin mag dan het origineel zijn, het leeft in een Etherische wereld.

Bijna $180 miljoen in Bitcoin is nu vergrendeld op de Ethereum-blokketen onder formaten zoals Wrapped Bitcoin (WBTC), Synthetix‘ sBTC, en het Ren Project‘ renBTC, volgens gegevens van Dune Analytics.

De snelle groei sinds eind juni, toen Ethereum-locked BTC net de grens van 100 miljoen dollar overschreed, onthult hoe dominant Ethereum wordt in de wereld van de gedecentraliseerde financiën, aangezien DeFi use cases en de opbrengst boeren op jacht zijn naar meer liquiditeit om hun winsten te verhogen de vraag stimuleren.

De sector heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om BTC te doen overstappen naar de wereld van de gedecentraliseerde financiering (DeFi), met name op het gebied van etherische oliën„, zegt crypto-onderzoeksbureau Glassnode in zijn recente Q2 2020-rapport. „Vanaf 20 juli zijn er 15,8k BTC (0,1% van het circulerende aanbod) vertegenwoordigd op Ethereum„. Dat aantal is sindsdien gezwollen tot 18,5 BTC.

Bijna 80% van de Bitcoin Lifestyle die momenteel op de blokketen van het ethereum zit, is in de vorm van WBTC. Ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen vele partners, waaronder verschillende prominente DeFi-protocollen zoals Kyber Network, Maker, Uniswap en meer. Wrapped Bitcoin maakt gebruik van een systeem van vertrouwde derde partijen om BTC te vergrendelen en te distribueren op de Ethereum-blokketen.

WBTC werd eerder dit jaar toegevoegd als onderpand voor DAI-leningen op het Maker-protocol en is momenteel goed voor meer dan 8% van de activa die de leningen op het platform ondersteunen, met een waarde van ongeveer 20 miljoen dollar. Sinds mei is het aantal Bitcoin-blokkades op Ethereum als WBTC meer dan 12x toegenomen, gedreven door de wens om de waarde van Bitcoin-holdings op DeFi-toepassingen op Ethereum te benutten.

Na het WBTC is het op één na populairste Bitcoin-lockupschema het sBTC van Synthetix, dat ongeveer 7,5% van de Bitcoin op Ethereum uitmaakt, gevolgd door renBTC met ongeveer 6%. sBTC, dat in het eerste kwartaal van 2019 door Synthetix is uitgebracht, vertegenwoordigt een van de oudste benaderingen om toegang te krijgen tot de Bitcoin-waarde op Ethereum, terwijl het renBTC van het Renproject in mei 2020 van start is gegaan en een vergelijkbare bewaardienst biedt als het WBTC-systeem met behulp van slimme contracten in plaats van vertrouwde bewaarnemers.

Andere vormen van vergrendelde Bitcoin, waaronder Huobi’s HBTC en imToken’s imBTC, vormen het saldo van de totale vergrendelde waarde van $180 miljoen. Met name minder dan 1.000 BTC zijn momenteel vergrendeld in het Lightning Network, het betalingssysteem dat ontworpen is om BTC-transacties te versnellen tot het niveau van andere concurrerende blockchains.

Cross chain lockups zoals die welke WBTC en andere alternatieven faciliteren, zijn op zich al indrukwekkende technische hoogstandjes. Het grotere plaatje laat echter zien dat de Ethereum blockchain waarde wegtrekt uit het Bitcoin-ecosysteem in een toenemend tempo, aangezien nieuwe toepassingen de deur openen naar gezonde rendementen, verzamelbare niet-fungibele penningen (NFT’s) en andere gerealiseerde beloften van blockchain-technologie.