Enjin verzekert $ 18,9 miljoen aan financiering voor op Polkadot gebaseerde NFT-blockchain

Te midden van de zich uitbreidende niet-tastbare token-metaverse, zal Enjin de allereerste NFT-blockchain op Polkadot debuteren.

Crypto-uitwisselingsplatform Crypto.com heeft naar verluidt een particuliere financieringsronde van $ 18,9 miljoen geleid voor het nieuwe NFT-blockchainplatform van Enjin

Enjin maakte het nieuws woensdag bekend met DFG Group, BlockTower en Arrington XRP Capital onder andere investeerders in de onderhandse verkoop.

Het platform, genaamd “Efinity”, is een NFT-blockchain gebouwd op Polkadot die naar verluidt grotere schaalbaarheid zal bieden voor deelnemers aan de groeiende NFT-ruimte.

De aankondiging beschrijft de technische specificaties van de nieuwe NFT-blockchain en vermeldt dat Efinity een initiële doorvoercapaciteit zal hebben voor het verwerken van transacties om de zes seconden. Het projectteam is van plan gebruik te maken van proof-of-stake-consensus om schaalbaarheid te bereiken tot 1.000 transacties per seconde.

Afgezien van schaalbaarheid, zal Enjin ook kijken naar interoperabiliteit tussen ketens in de NFT-ruimte als onderdeel van de inspanningen om een ​​echte NFT-metaverse te creëren.

Daarom werkt Enjin aan een nieuwe tokenstandaard genaamd “Paratoken”, aangeprezen om cross-chain functionaliteiten te leveren voor NFT’s. Met Paratokens kunnen marktdeelnemers digitale verzamelobjecten van andere blockchains overbruggen naar het Efinity-ecosysteem.

Volgens Enjin pusht Paratokens de grenzen van de ERC-1155-tokenstandaard die het bedrijf in 2018 heeft gecreëerd. In een commentaar op het belang van cross-blockchain-functionaliteit voor NFT’s, verklaarde Enjin mede-oprichter en chief technology officer Witek Radomski:

“Digitale activa zouden moeten bestaan ​​in een metaverse van blockchains. Door liquiditeit vrij te maken over meerdere blockchains en use-cases, wordt een breed ecosysteem van makers, kopers en verkopers met elkaar verbonden

De Efinity-blockchain heeft ook een eigen native token genaamd Efinity Token (EFI). Houders van Enjin Coin (ENJ) kunnen ENJ inzetten om EFI te verdienen, dat dient als brandstof voor het verwerken van transacties op het nieuwe NFT-netwerk. EFI zal ook dienen als het governance-token voor de Efinity-gemeenschap.

Enjin Coin heeft in 2021 enorme prijsopbrengsten behaald te midden van de groeiende belangstelling voor NFT’s. ENJ-token steeg in maart meer dan achtvoudig en is sinds het begin van het jaar meer dan 1.700% gestegen.